Cara mudah turunkan berat badan anda – Ketahui kandungan nutrisi makanan anda

Gunakan cadangan kandungan nutrisi harian ini untuk membantu anda dalam diet harian anda dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan anda dengan mudah.Perhatikan yang pengambilan karbohidrat yang di cadangkan untuk sehari cuma 300gram sahaja.Semangkuk nasi sudah 40 gram karbohidrat.
Dengan diet AlphalipidSd2 kami cuma ambil sekitar 35g karbo sahaja sehari dan ini akan membuatkan badan kita membakar lemak-lemak yang sedia ada dalam badan kita terutamanya di bahagian muka, tengkuk,perut dan pinggul. Itulah sebabnya AlphalipidSd2 mampu menurunkan berat badan kita sekitar 3-5 kilo seminggu dengan selamat!

Berdiet dengan AlphalipidSd2 menggunakan pendekatan saintifik yang selamat tanpa perlu berlapar. Sistem diet AlphalipidSd2 bukannya untuk menggantikan makanan anda tetapi digunakan dengan makanan anda tiga kali sehari dan mempercepatkan pembakaran lemak2 dalam badan anda.

Jangan makan sebarangan ya.Pastikan anda tahu berapakah jumlah kalori, karbohidrat dan sebagainya.Sebagai contoh, tak ramai yang tahu seulas durian tu mempunyai 27.9g karbohidrat dan 453kcal! Bayangkan kalau anda makan 10 ulas!

Semangkuk nasi mempunyai 40g karbohidrat dan jika anda makan 6 mangkuk sehari dah 240g.Belum dicampur dengan karbo dari makanan2 lain yang anda ambil.Apa2 lebihan karbohidrat anda ditukar oleh badan kepada lemak.Jangan jadi macam saya dulu2 main makan sahaja tanpa sedar kesan kepada badan.Nasib baik cuma kena gout sahaja dan tiada penyakit2 lain yang datang.

Jika anda ingin turunkan berat badan anda dengan mudah sekitar 3-5kg, boleh hubungi cikgu Yusoff di 0193090711.

Advertisements

About knowledgecentre

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Thank you and terima kasih for visiting my humble blog. Saya ialah seorang guru dan trainer bahasa Inggeris sepenuh masa semenjak 2006 tetapi saya telah berkecimpung dalam bidang latihan semenjak 1996 lagi. Buat masa ini kursus-kursus bahasa Inggeris saya dibuat di pusat latihan saya di Sunway, Petaling Jaya. Saya juga menjalankan kursus untuk syarikat-syarikat korporat dan pernah melatih pekerja-pekerja dari:- i. KWSP ii. Kementerian Kesihatan Malaysia iii. Jabatan Perangkaan Malaysia iv. FAMA v. Majlis Daerah Gombak vi. Jabatan Kesihatan Terengganu vii. Kementerian Pertahanan viii. SCA Packaging Malaysia ix. Platinum Victory Sdn. Bhd. Antara kursus-kursus yang saya tawarkan ialah:- i. Fundamentals of English Grammar ii. English grammar for business communication. iii. Basic English conversation. iv. Practising proper English at your workplace. v. Public speaking vi. Intermediate English grammar - The verb tenses Saya boleh dihubungi di cikgutuition@yahoo.com atau di 0193090711. Mohd Yusoff Noordin
This entry was posted in Info kesihatan, Info pemakanan sihat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s