Susu awal lembu untuk kesihatan dan penaikan berat badan

Menurut bodybuilding.com,kolostrum bovin adalah cecair yang kaya dengan nutrien, pra-susu yang dihasilkan oleh kelenjar mamari mamalia betina untuk menyuburkan anak-anak mereka. Biasanya, cecair ini telah diambil dalam dua belas jam pertama kehidupan bayi yang baru lahir. Kolostrum mengandungi nutrien yang penting untuk lembu muda untuk membesar dan berkembang. Kolostrum bovin adalah hampir sama dengan Kolostrum manusia, bagaimanapun, Bovine mengandungi hampir empat kali lebih banyak faktor imun daripada kolostrum manusia.

Kebaikan Daripada Susu Awal Lembu

Setiap hidangan termasuk faktor imun yang membantu mengekalkan keseimbangan dan kestabilan di dalam badan anda yang membawa kepada sistem imun yang lebih kukuh. Satu sistem imun yang lebih kuat adalah memberi manfaat kepada sesiapa. Namun, ia adalah penting terutamanya untuk untuk pembinaan otot-otot badan kerana ia akan membolehkan seseorang itu bersenam setiap hari kerana kolestrum membolehkan beliau bebas dari penyakit.

Kolostrum bovin juga mengandungi faktor pertumbuhan. Jika ia boleh membantu bayi lembu yang beratnya beratus-ratus kilogram, ianya pasti boleh mempunyai kesan yang sama pada manusia tetapi sudah tentu dalam nisbah yang lebih kecil. Ini bermaknan kolestrum boleh membantu kita menaikkan sedikit berat badan kita.Seorang pelanggan saya yang mengambil kolestrum Alpha Lipid Lifeline naik 2 kg selepas setin dengan mengambilnya sekali sehari.Seorang lagi pelanggan saya naik 6 kilogram selepas setin dengan mengambilnya dua kali sehari

Faktor-faktor pertumbuhan dalam Kolostrum boleh menjejaskan mempengaruhi mood otak. Ia melakukan ini dengan mengawal selia bahan kimia tertentu di dalam otak, yang boleh membuat kita sentiasa dalam mood yang baik.

Kolostrum bovin juga membantu dalam pertumbuhan semula dan boleh meningkatkan pertumbuhan normal otot yang tua atau cedera, tulang, rawan, kolagen kulit dan tisu saraf
Akhir sekali, ia boleh membantu membakar lemak untuk bahan api dan bukannya tisu otot dalam masa diet, dan membina & mengekalkan otot semasa diet bukan.

Di samping faktor-faktor imun dan faktor pertumbuhan, kolostrum mengandungi satu jumlah yang besar vitamin dan mineral. Vitamin dan Mineral adalah nutrien yang penting untuk metabolisme normal, pertumbuhan dan pembangunan. Mereka bertindak sebagai enzim, membolehkan proses biokimia dalam badan.

Vitamin dan mineral penting untuk mengekalkan kesihatan. Kolestrum ini satu produk yang menakjubkan mengandungi seperti Vitamin E, A, C, B6 dan B12, Kalsium, kromium, besi, fosforus, kalium, dan zink.

Advertisements

About knowledgecentre

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Thank you and terima kasih for visiting my humble blog. Saya ialah seorang guru dan trainer bahasa Inggeris sepenuh masa semenjak 2006 tetapi saya telah berkecimpung dalam bidang latihan semenjak 1996 lagi. Buat masa ini kursus-kursus bahasa Inggeris saya dibuat di pusat latihan saya di Sunway, Petaling Jaya. Saya juga menjalankan kursus untuk syarikat-syarikat korporat dan pernah melatih pekerja-pekerja dari:- i. KWSP ii. Kementerian Kesihatan Malaysia iii. Jabatan Perangkaan Malaysia iv. FAMA v. Majlis Daerah Gombak vi. Jabatan Kesihatan Terengganu vii. Kementerian Pertahanan viii. SCA Packaging Malaysia ix. Platinum Victory Sdn. Bhd. Antara kursus-kursus yang saya tawarkan ialah:- i. Fundamentals of English Grammar ii. English grammar for business communication. iii. Basic English conversation. iv. Practising proper English at your workplace. v. Public speaking vi. Intermediate English grammar - The verb tenses Saya boleh dihubungi di cikgutuition@yahoo.com atau di 0193090711. Mohd Yusoff Noordin
This entry was posted in Info kesihatan, Produk diet dan kesihatan New Image. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s