Susu awal lembu untuk kesihatan anda

Dapatkan Alpha Lipid Lifeline hari ini pada harga cuma RM180 setin dan boleh tahan sebulan. Beli untuk diri anda atau untuk ibubapa anda. Penghantaran percuma dengan Poslaju.

Berikut adalah kandungan yang boleh anda perolehi didalam Alpha Lipid LifeLine.Perhatikan manfaat yang anda boleh dapati dari ia.

Kandungan Vitamin


Vitamin A

Untuk kesihatan mata.


Vitamin B12

Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.


Vitamin B6

Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.

Vitamin B1
Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

Vitamin B2
Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.


Vitamin B3

Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.

Vitamin C
Untuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah
kulit.


Vitamin D

Penyerapan kalsium lebih banyak. Tanpa Vitamin D, kalsium yang dimakan akan keluar sebagai najis dan tidak diserap dan dimanfaatkan oleh badan kita.


Vitamin E

Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana ianya perlu untuk memperbaiki tisu.Ia memelihara pembekuan darah yangnormal dan penyembuhan, mengurangkan parut.

Kandungan Mineral

Asid Folik
Pembentukan darah (merah) baru.

Magnesium
Membantu fungsi saraf dan merehatkan otot, termasuk mengatur degupanjantung agar tetap normal. Dapat mengurangkan tekanan.

Besi
Berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan zat besi akan menyebabkan badan kita mudah mendapat jangkitan.


Sodium

Membantu menormalkan tekanan darah dan fungsi normal otot dan urat saraf.


Kalsium

Kurangkan osteoporosis (Tulang kurang padat) yang bermula pada umur 35tahun. termasuk perempuan yang putushaid “menopause” akan mengalami osteoporosis. Dapat kurangkan tekanan.PotassiumBerfungsi bersama sodium, meningkatkan pertumbuhan sel dan otot.

Kandungan Total Immunoglobulin


IgA

Juga dikenali sebagai mukos antibodi,mencegah serangan kuman bakteria daripada melekat pada dinding organ. Jugamembantu menghasilkan protein yang mencukupi untuk badan manusia.IgM Antibodiini dihasilkan oleh sel-B & dijumpai pada tulang, usus makan, paru-paru& kelenjar limpa. Ianya dapat mengaktifkan penghasilan sel darah merah,membekalkan oksigen serta mempercepatkan proses meneutralisasi sebarang racun kumanbakteria yang dijumpai dalam badan manusia.


IgE

Fungsi sebagai bahan peroksida, melindungi sel-sel membran, menghalang sebarang tumbesaran sel penyakit, menguatkan tulang,sistem saraf & bahagian otak manusia.


IgG

Merupakan komposisi tertinggi dalam antibodi, mengaktifkan sel darah putih untuk menentang serangan kuman bakteria,terutama E-coli, kuman bakteria yang kerap dijumpai dalam usus pesakit.

IgD
Membekalkan haba, membantu penyerapan kalsium & pengagihan kalsium pada tulang.

IgFI & IgFII
IgF merangsang pertumbuhan kulit baru. Mengekalkan ketegangan kulit dan melawan fungus, bacteria, virus dan pathogen.

Kandungan Tambahan


Complex Lipid (Dipatent – Unik)

Mengikut kajian tanpa Complex Lipid,penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagiakan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.


Probiotix

Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult. Probiotik adalah mikroorganisma yang bolehmembantu untuk keadaan seperti cirit-birit yang disebabkan oleh antibiotik,cirit-birit berjangkit, sindrom usus, dan dermatitis atopik dalam bayi yangberisiko, mengikut kajian yang diterbitkan dalam isu 1 November Pakar Perubatan Keluarga Amerika.

Prebiotix
Pemangkin kepada probiotix.

Hubungi saya segera jika berminat

Yusoff
0193090711

Advertisements

About knowledgecentre

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Thank you and terima kasih for visiting my humble blog. Saya ialah seorang guru dan trainer bahasa Inggeris sepenuh masa semenjak 2006 tetapi saya telah berkecimpung dalam bidang latihan semenjak 1996 lagi. Buat masa ini kursus-kursus bahasa Inggeris saya dibuat di pusat latihan saya di Sunway, Petaling Jaya. Saya juga menjalankan kursus untuk syarikat-syarikat korporat dan pernah melatih pekerja-pekerja dari:- i. KWSP ii. Kementerian Kesihatan Malaysia iii. Jabatan Perangkaan Malaysia iv. FAMA v. Majlis Daerah Gombak vi. Jabatan Kesihatan Terengganu vii. Kementerian Pertahanan viii. SCA Packaging Malaysia ix. Platinum Victory Sdn. Bhd. Antara kursus-kursus yang saya tawarkan ialah:- i. Fundamentals of English Grammar ii. English grammar for business communication. iii. Basic English conversation. iv. Practising proper English at your workplace. v. Public speaking vi. Intermediate English grammar - The verb tenses Saya boleh dihubungi di cikgutuition@yahoo.com atau di 0193090711. Mohd Yusoff Noordin
This entry was posted in Info kesihatan, Produk diet dan kesihatan New Image. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s