Cara mudah naikkan berat badan anda dengan susu awal lembu AlphaLipid Lifeline

Menurut web http://www.musclebulletin.com,satu kajian yangditerbitkan pada tahun 2001 dalamJournal of Nutrition telah membuatkajian kesan penambahan kolostrum 12hr 8 minggu(20g/sehari) berbanding whey, dalam latihan senaman tinggi-rintangan.Selepas 8 minggu, kumpulan whey mengalamipeningkatan yang ketara dalam beratbadan (2.11 kg), manakala kumpulan kolostrum mengalami peningkatan yang ketara dalam ‘kenaikanberat badan tanpa lemak’.

Perhatikan bahawa kolostrum menyebabkan ‘kenaikan berat badan tanpa lemak’.

Untuk mereka yang kurang faham istilah ‘kenaikan berat badan tanpa lemak’ ianyaialah peningkatan otot tulen. Hakikatnyaialah IGF-1 dalam susu awal lembu adalah bertanggungjawab untuk mengikat kepada reseptor otot dan mencetuskan pertumbuhan apabila digabungkan dengan latihan berat badan anda. Ini membuktikan yang kolostrum yang boleh membantu pertumbuhanotot kerana kesan IGF-1 dan dapat membantu anda menaikkan berat badan dengan mudah tanpa kenaikan lemak badan.

Menurut web Centre For Nutritional Research di http://www.icnr.org dalam masa kira-kira dua jam selepas pengambilankolustrum atau susu awal lembu ini, paras glukosa darah badan kita berkurangan dan kita menggunakan sumber bahanapi yang disimpan (lemak dan protein otot)untuk tenaga. Ia adalah lebih mudah untuk badan kita untuk membakar tisu otot dan bukannya lemak. Dengan meningkatkan pengambilan makanan bersama-sama dengan senaman dan Kolostrum, berat badan akan datang melalui peningkatan jisim otot (tisu otot berat lebih daripada lemakper isipadu). Jika anda ingin menaikkan berat badan anda tanpa menjadi gemuk,maka susu awal lembu amat efektif.

Soalan yang kerap ditanya tentang Kolustrum

SELAMATKAH Kolustrum ini?

Kolostrum adalah makanan dan boleh digunakan oleh kebanyakan orang tanpa sebarang kesan sampingan. Kolostrum tidak mempunyai interaksi dadah yang dikenali. Orang yang alah protein susu harus berhati-hati apabila menggunakan kolostrum bagaimanapun kandungan protin susu dalam susu awal lembu adalah amat sedikit. Wanita mengandung atau menyusu harus berunding dengan doktor mereka sebelum mengambil SEBARANG tambahan. Terdapat tiada tahap ketoksikan yang diketahui dengan kolostrum.

BOLEHKAH Saya beri Kolostrum kepada ANAK SAYA?

Faktor-faktor imun boleh menjadi sangat penting dalam keadaan seperti berpanjangan atau sering muncul jangkitan virus dan bakteria, dan lain-lain
Sumber – Web Centre For Nutritional Research di http://www.icnr.org

Dapatkan susu awal lembu AlpaLipid Lifeline dalam bentuk kapsul atau susu daripada saya jika berminat.Student saya beli dengan saya dan naik 2kg selepas setin (ambil sekali sehari) dan seorang lagi student saya yang belikan untuk suami beliau, suami beliau naik 6kg selepas ambil 2 kali sehari dalam sebulan!

Advertisements

About knowledgecentre

Assalamualaikum dan Salam sejahtera Thank you and terima kasih for visiting my humble blog. Saya ialah seorang guru dan trainer bahasa Inggeris sepenuh masa semenjak 2006 tetapi saya telah berkecimpung dalam bidang latihan semenjak 1996 lagi. Buat masa ini kursus-kursus bahasa Inggeris saya dibuat di pusat latihan saya di Sunway, Petaling Jaya. Saya juga menjalankan kursus untuk syarikat-syarikat korporat dan pernah melatih pekerja-pekerja dari:- i. KWSP ii. Kementerian Kesihatan Malaysia iii. Jabatan Perangkaan Malaysia iv. FAMA v. Majlis Daerah Gombak vi. Jabatan Kesihatan Terengganu vii. Kementerian Pertahanan viii. SCA Packaging Malaysia ix. Platinum Victory Sdn. Bhd. Antara kursus-kursus yang saya tawarkan ialah:- i. Fundamentals of English Grammar ii. English grammar for business communication. iii. Basic English conversation. iv. Practising proper English at your workplace. v. Public speaking vi. Intermediate English grammar - The verb tenses Saya boleh dihubungi di cikgutuition@yahoo.com atau di 0193090711. Mohd Yusoff Noordin
This entry was posted in Info kesihatan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s